« terug naar vorige pagina

Apotheek

Welkom bij ons apotheek. Wij staan met veel plezier voor u klaar en helpen u graag verder. U kunt bij ons terecht voor vragen en advies over uw medicijngebruik. Daarnaast maken wij uw medicijnen klaar en controleren of deze medicijnen passen bij uw persoonlijke gezondheidssituatie. Als apotheekhoudende huisartsenpraktijk hebben wij complete overzicht van uw gezondheidssituatie.

Met ingang van 1 juli 2023 hebben wij afhaaltijden voor de apotheek.

U kunt u herhaalmedicatie ophalen op de aangegeven tijden.

Maandag: 11.00-12.00 uur & 15.30-16.30 uur 

Dinsdag: 11.00-12.00 uur & 15.30-16.30 uur 

Woensdag: 11.00-12.00 uur 

Donderdag: 11.00-12.00 uur & 15.30-16.30 uur 

Vrijdag: 11.00-12.00 uur & 15.30-16.30 uur 

Medicijnen  die worden voorgeschreven tijdens het spreekuur van de huisarts en recepten van  andere (tand)artsen kunt u in de regel direct meenemen.

Het heeft de voorkeur om ook de recepten die door uw specialist in het ziekenhuis zijn voorgeschreven in onze apotheek af te leveren. Wij kennen uw medische voorgeschiedenis en hebben goed inzicht in de medicijnen die u gebruikt of gebruikt heeft. Dat alles maakt de kans op ongewenste combinaties zo klein mogelijk.

Herhaalrecepten

Herhaalrecepten voor medicijnen kunt u bij voorkeur aanvragen door in te loggen op Online Patiëntenomgeving.

Ook is het mogelijk om herhaalrecepten telefonisch aan te vragen via (0172)50 7976.

Tot slot bestaat er nog de mogelijkheid om de lege doosjes te deponeren in de reguliere brievenbus naast de deur bij de praktijk of af te geven bij de assistente.

Hulpmiddelen

Per 01-01-2021 mogen wij als apotheek diverse hulpmiddelen (incontinentiemateriaal, wondverband, cathetermateriaal, diabetesmateriaal, drinkvoeding) niet meer standaard leveren. De meeste zorgverzekeraars eisen dat een hulpmiddel geleverd moet worden door  een landelijke leverancier. Indien dit voor u geldt, heeft uw zorgverzekeraar u hiervan inmiddels op de hoogte gebracht. In de voorwaarden kunt u hierover teruglezen. Als u een vraag heeft over de levering van hulpmiddelen, kunt u contact opnemen met de assistente.

Baxtermedicatie / weekdoos

 • Indien u moeite heeft/krijgt met het tijdig innemen van de juiste medicijnen, kunt u bij ons informeren naar baxtermedicatie. Hierbij worden de medicijnen bij elkaar verpakt in een zakje voor elk innametijdstip. U raakt zodoende niet in de war en kunt uw medicijnen nauwelijks meer vergeten. U krijgt telkens voor 2 weken uw medicijnen. Deze kunnen opgehaald of bij u worden bezorgd.
 • Een andere manier om uw medicijnen beter uit elkaar te houden is door middel van een zg. weekdoos. Hierin worden wekelijks uw medicijnen in uitgezet door uzelf, familie of een hulpverlener.

Kluisje
Aan de buitenmuur van de praktijkingang hangt een wit kluisje. Hierin worden medicijnen klaargezet indien u niet in de gelegenheid bent de medicijnen binnen de afhaaltijden van de apotheek af te halen. De code en instructie kunt u bij de apothekersassistente krijgen.

Medicijnpaspoort
Wanneer u dit wilt kunt u een overzicht van al uw medicijnen van bij voorbeeld 3 maanden opvragen bij de assistente met daarop vermeld uw gegevens en evt. allergieën en contra-indicaties.

Bezorgen
Indien u niet in de mogelijkheid bent om uw medicijnen op te (laten) halen, kunt u een aan ons vragen deze bij u thuis te bezorgen. Hieraan zijn uiteraard geen kosten verbonden.

 

Kijk hieronder bij Meer informatie voor antwoorden op veelgestelde vragen 

Meer informatie

 • Naar aanleiding van onze laatste patiëntenenquête is gebleken dat men niet altijd tevreden is over de mate van privacy in onze apotheek. Indien u graag privacy gevoelige zaken wilt bespreken, wilt u dit dan kenbaar maken aan de assistente achter de balie of van tevoren bij het maken van een afspraak?

  De assistente kan u dan in een aparte ruimte persoonlijk te woord staan.We hopen dat we u op deze wijze optimaal tegemoet kunnen komen.

  Mocht dit niet het geval zijn, laat het ons dan weten!

  Assistentes en Huisarts

 • Sinds jaren is het beleid van de zorgverzekeraars om goedkoper voorschrijven door (huis)-artsen en apothekers te stimuleren. Steeds meer (merk)medicijnen bestaan inmiddels al lang op de markt. Daarom mogen ook andere fabrikanten deze medicijnen produceren. Zij doen dat tegen een lagere prijs. Het voordeel is dan ook dat de totale kosten van geneesmiddelen hierdoor enigszins kunnen dalen. Hierdoor betaalt u weer minder premie dan wanneer dit niet het geval was geweest.
  Nu worden wij als huisartsen en apothekers gekort op de betaling van de zorgverzekeraars indien we (dure) merkmedicijnen i.p.v goedkopere stofnamen voorschrijven.

  Dit brengt nogal eens discussie met zich mee met name over de vraag of het gaat om “medische noodzaak” van een bepaald (merk)artikel. Onder medische noodzaak wordt verstaan:

  • Meer of minder ernstige bijwerkingen sinds het gebruik van het middel
  • Allergie of intolerantie voor hulpstoffen
  • Heel soms nog niet vermelde bijwerkingen, echter dit komt alleen bij nieuw op de markt gekomen middelen voor.

  Het beleid van de zorgverzekeraar is dat de patiënt, indien het eerdergenoemde niet het geval is, het (merk)medicijn zelf moet betalen.
  Indien de huisarts/apotheker er met de patiënt op grond van het bovenstaande niet uitkomt heeft de zorgverzekeraar een formulier gemaakt (een verklaring) wat u kunt invullen en opsturen naar de zorgverzekeraar. Deze beslist uiteindelijk of het (merk)medicijn wel of niet wordt vergoed. Vraag hiernaar voor meer informatie of kijk bij lees meer. 

  Lees meer

 • Door te klikken op lees meer kunt u onze info over weekdoseringen in zakjes vinden, ook wel “Baxter”‘medicijnen genoemd. 

  Lees meer

 • Bij giftige stoffen is het handig als u direct weet wat u moet doen.

  Klikt daarom op lees meer voor de gifwijzer.

  Lees meer

 • Download onder lees meer onze privacy waarborging 

  Lees meer

 • U kunt eenvoudig toestemming geven voor het uitwisselen van belangrijke gegevens van uw medisch dossier. Hierdoor kan de dokterspost, apotheek of ziekenhuis geautoriseerd worden om uw gegevens in te zien indien dit nodig is. Ga hiervoor naar naar www.volgjezorg.nl/toestemming

   

  Lees meer