Meer informatie

  • Indien u wenst kunt u via aanvraag medische gegevens een aanvraag indienen wanneer u gegevens uit uw dossier wilt inzien, aanpassen of verwijderen.

    Lees meer

  • Uit nieuw onderzoek blijkt dat er in Nederland vier miljoen werkenden zijn die risico lopen op een burn-out. Deze mensen dreigen binnen een half jaar uit te vallen als er geen actie wordt ondernomen. Door de coronacrisis is dit aantal flink gestegen, meldt het Algemeen Dagblad.

  • Sanquin start met de productie van een geneesmiddel dat mogelijk al vrij snel kan worden ingezet om kwetsbare mensen te beschermen tegen een corona-infectie, meldt het Algemeen Dagblad.

  • Via de nieuwe overheidssite coronatest.nl kunnen Nederlanders vanaf vandaag een afspraak maken voor een coronatest. Ook de uitslag van je coronatest is daar online op te vragen. Het is een van de extra maatregelen van het kabinet om de toenemende coronabesmettingen tegen te gaan.

  • Het ministerie van Volksgezondheid denkt dat er dit najaar honderdduizenden Nederlanders extra voor een griepprik naar de huisarts gaan. Daarom heeft het RIVM naar schatting zo’n half miljoen meer vaccins ingekocht dan in andere jaren. Veel ouderen en kwetsbaren zullen naar verwachting willen voorkomen dat ze zowel griep als corona oplopen.

  • Nierpatiënten zijn extra vatbaar voor ernstige complicaties als ze het coronavirus hebben. Ook is de sterfte onder patiënten met nieraandoeningen hoog. Dat blijkt uit onderzoek van Nederlandse ziekenhuizen, meldt de Nierstichting dinsdag.